Voor meer informatie of vragen mail naar info@sundara.nl

Pieter Nuiten

Eigenaar

In mijn ogen is er geen mooier product dan wijn. Het wordt met passie gemaakt door gedreven boeren met veel gevoel voor smaak, timing, vakmanschap en veel geduld.
De keuze voor biologische wijn is voor mij pure logica. Als je met zoveel toewijding een natuurproduct maakt dan horen daar geen gifstoffen bij. De biowijnboer is vaak eigenwijs, tegendraads en gepassioneerd. Daar hou ik van.
Als de wijn uit landen komt waar het niet zo nauw komt met arbeidsvoorwaarden dan is een fair trade keurmerk onvermijdelijk. Een mooi glas wijn uit Chili of Zuid-Afrika moet ook achter de schermen goed in elkaar zitten.
Sundara is inmiddels uitgegroeid tot de grootste leverancier van biologische wijn, likeuren en sterke dranken van Nederland en gespecialiseerd in horeca en particulieren.
Vaak vragen mensen ‘drink jij nou elke avond een fles wijn’? Ja! Elke avond, maar nooit een hele fles; één glas, maar ik geniet voor een hele fles. Hier wat favorieten:
– Emiliana O Chardonnay
– Weingut Keth Weißburgunder
– Pura Fe
– Bonterra Zinfandel

Gijs van Nistelrooij

Leveringen & acquisitie

Met veel plezier breng ik wijnen en dranken naar onze klanten. Ik kom dan op al die mooie horecaplaatsen en ook al zijn ze dan vaak nog gesloten, zie ik al de bedrijvigheid voor de dag die staat te beginnen. Tijdens de gesprekken met onze klanten hoor ik graag of ze nog tevreden zijn of wensen hebben. Noem het accountmanaging maar ik noem het liever liefde voor het product en gezonde interesse naar het wel en wee van onze klanten. Daarnaast zoek ik ook graag naar nieuwe klanten, zoals nieuwe horecaconcepten maar ook gevestigde namen die goed passen bij de visie van Sundara.
In de tijd dat ik bij Sundara werk heb ik veel geleerd over wijn, dranken en uiteraard over de biologische wijnbouw en biodynamische wijnbouw. Het goede van Sundara vind ik dat wij kritisch zijn als het gaat om arbeidsomstandigheden. Fair Trade is dan ook een keurmerk dat niet mag ontbreken. Als je dan kijkt naar Stellar Organics in Zuid-Afrika en het mooie wijnhuis Emiliana in Chili dan zie je dat er echt sprake is van een gezonde bedrijfsvoering die verder gaat dan de verplichte keurmerken. Ik heb inmiddels alle wijnen en dranken van Sundara geproefd en ik maak deel uit van het wijnpanel dat altijd op zoek is naar nieuwe wijnen. Uiteraard heb ik enkele favorieten. De volle en krachtige carménère van Emiliana O en van hetzelfde wijnhuis hun soepele witte wijn Viognier. Maar ik kan ook genieten van een mooie whisky zoals: Loch Lomond Organic Single Blend.